Miksi humanisti ja insinööri tarvitsevat toisiaan?

Elämä on monilta osin huomattavasti helpompaa ja vaivattomampaa kuin 100 vuotta sitten. Voimme olla yhteydessä tuttaviimme riippumatta siitä, missä päin maailmaa itse olemme. Osaatko kuvitella, miltä arki tuntuisikaan ilman jääkaappia?

Teknologinen ja tieteellinen kehitys on mahdollistanut paremman elämänlaadun, mutta tämän kehityksen jatkuminen on myös välttämätöntä.

Olemme nykyisin tietoisia ihmiskuntaa kohtaavista suurista haasteista. Emme vieläkään esimerkiksi ole ratkaisseet, miten luonnonresurssien kulutus saadaan tasapainoon niiden uusiutumisen kanssa. Ihmiskunnan energian kokonaiskulutus on edelleen kasvussa ja tarvitsemme tehokkaampia ja turvallisempia tapoja tuottaa energiaa kasvavaan kysyntään.

Kun kehitämme uusia teknologisia ratkaisuja ihmiskuntaa kohtaaviin haasteisiin, tarvitsemme useita lähestymistapoja ja useita näkökulmia. Teknologian käyttäjänä on aina ihminen. Tästä syystä insinööri tarvitsee humanistia. Jotta tieteelliset läpimurrot eivät jäisi pölyttymään professorien pöytälaatikoihin, luonnontieteilijä tarvitsee kauppatieteilijää. Kuinkakohan monta hyvää ideaa on jäänyt toteuttamatta vain siksi, että oikeat ihmiset eivät ole löytäneet toisiaan?

Teknologian tulisi palvella ihmisen ja luonnon tarpeita. Yksi meidän ihmisten tarpeista on ajatustemme välittäminen muille. Ajatukset eivät välity vain siten, että joku kuulee tai lukee ne. Ajatukset välittyvät siten, että joku ymmärtää ne. Onko olemassa apuvälinettä, joka voisi edesauttaa tätä? On.

#puheenaihe on työkalu, jonka avulla ihmiset pääsevät rakentavalla tavalla kertomaan näkemyksistään ja altistamaan itseään uusille näkökulmille. #puheenaihe on alusta, joka aktiivisesti kannustaa vuoropuheluun.

Haluammeko, että hyvä elämä maapallolla on mahdollista myös jälkipolvillemme? Tällöin päättäjien, kansalaisten, asiantuntijoiden ja yritysmaailman on tultava saman pyödän ääreen ja ymmärrettävä toisiaan.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here